kruiden

Welke kruiden en specerijen om worst op smaak te brengen?

Thuis worst maken is weliswaar veel werk, maar kan zeer de moeite waard zijn. Om te beginnen heb je geen “mysterieuze” gemalen vleesworstjes meer. Als je zelf worst maakt, weet je precies wat er in gaat, van de vleessoorten tot de kruiden en de specerijen! De vleeskeuze is helemaal aan jou en het uitzoeken van een kruidenmengsel of kruiden en specerijen waarmee je je eigen mengsel maakt kan een proces of een no brainer zijn, afhankelijk van hoeveel werk je zelf in de kruiden wilt steken. Geduld is hier de sleutel, want je zult willen experimenteren met smaken om te zien wat het beste werkt met de soort vlees die je voor je zelfgemaakte worst gebruikt!

 Hele kruiden en specerijen

Bij het maken van worst zul je veel eerder gemalen dan hele kruiden en specerijen gebruiken, maar je kunt merken dat je toch naar hele specerijen grijpt omwille van het esthetische of gewoon het gebruiksgemak. Enkele van de meest populaire hele kruiden en specerijen die bij het maken van worst gebruikt worden zijn:

– Zwarte Tellicherry peperkorrels

– Venkelzaad

– Geel Mosterdzaad

– Pimentbessen

– Dillezaad

– Selderijzaad

Hele specerijen geven je een mondvol van één specifieke smaak als je erin bijt. Dit kan voor sommigen een onaangename of onverwachte sensatie zijn, dus je kunt je maar beter bewust zijn van de smaken die je familie of vrienden lekker vinden voordat je ze een worstje vol hele peperkorrels voorschotelt, om er vervolgens achter te komen dat ze het meer haten om in hele peperkorrels te bijten dan wat dan ook op aarde. Dit klinkt misschien dramatisch, maar er zijn zeker mensen die er zo over denken.

Uitgelicht: Verse Worstkruiden Kopen | Kruidenmixen voor Worsten

Gemalen kruiden en specerijen

Gemalen kruiden zijn fijn, waardoor ze veel gemakkelijker door het vleesmengsel te mengen zijn. Ze zijn ook minder opvallend zichtbaar in het vlees, en ze geven veel meer smaak aan een bredere uitgestrektheid van het vlees dan hele specerijen dat zouden doen. Enkele traditionele gemalen kruiden en specerijen die bij de worstbereiding gebruikt worden zijn:

– Piment

– Laurierbladeren

– Cayenne

– Chilipepers

– Koriander

– Komijn

– Venkel

– Tijm

– Salie

– Peper

– Paprika

– Foelie

– Gember

Dit zijn niet de enige gemalen kruiden en specerijen die je in je worst kunt gebruiken. Het uitproberen van nieuwe smaken in je worst is een geweldige manier om te experimenteren met deze stijl van thuis koken. Werken met ongebruikelijke specerijen helpt ook om je eigen persoonlijke palet uit te breiden.

Tip: kruiden kopen online

Welke kruidenmengsels kan ik in zelfgemaakte worst gebruiken?

Dat hangt af van het soort worst dat je maakt! Voorgemaakte mengsels kunnen handig zijn als je nieuw bent met het maken van worst en nog niet zeker weet hoe je je eigen kruiden en specerijen moet mengen om die precieze smaak te krijgen die je hoopt. Terwijl je oefent met het maken van je eigen mengsels, kun je een paar van onze beproefde worstkruiden eens proberen! Enkele van onze favoriete mengsels zijn:

– Hete Italiaanse Worstenkruiden

– Zoete Italiaanse Worst Kruiden

– Andouille Worst Kruiden

– Ontbijt Sausage Kruiden

– Mexicaanse Chorizo Kruiden

Natuurlijk zijn onze worstmengsels gemaakt met worst in gedachten, maar je kunt ook andere mengsels gebruiken die niet specifiek voor worst zijn, voor even heerlijke resultaten!

Moet ik verse of gegranuleerde knoflook gebruiken in mijn zelfgemaakte worst?

Knoflook heeft drie van onze favoriete dingen in voedsel. De smaak, de geur, en de textuur zijn een trifecta van perfectie. Helaas bederft het vrij snel als het vers en vers gehakt is. Gegranuleerde knoflook daarentegen mist alleen textuur, omdat het fijngemalen is uit een droog teentje. Het heeft nog steeds die ongelooflijke smaak en aroma, en het bederft lang niet zo snel als verse knoflook zou doen! Als je een grote partij worst maakt die je wilt invriezen en bewaren voor later, is gegranuleerde knoflook je beste keus. Maar als je alleen een kleine partij ontbijtworst maakt voor de week of wat worstlapjes om te bakken of op de grill te gooien voor een etentje dit weekend, zul je waarschijnlijk wel goed zitten met verse knoflook. Echt, het is allemaal een kwestie van voorkeur en bereidheid. Hoe dan ook, knoflook is een geweldige smaakmaker voor je zelfgemaakte worst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.